Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха телефонен

...
Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха телефонен
Коментари Харесай

Наш ало измамник отмъкна 30 хил.лв. от пенсионерка в Гърция


Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни сътрудници от Солун задържаха  телефонен лъжец , заяви Министерство на вътрешните работи. Установени са и двете му съучастнички в незаконната скица.

Действията са извършени взаимно в Солун и град Ветово, обл. Русе. Те са осъществени от криминалисти на ГДНП, сътрудниците им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел – Русе в съгласуваност с гръцката Служба за отбрана на имуществото.

Работата е почнала след осъществена телефонна машинация на 20 август. По схемата „ нужда от средства за незабавна интервенция на непосредствен “  жертва на закононарушението станала стара жена от Солун, от която са отнети 30 хиляди евро .

Първоначално  в Солун е арестувана 67-годишна българка , в която била открита част от инкриминираната сума – 21 650 евро и 229 $. Малко по-късно, на адрес във Ветово, криминалистите  задържали и фактическия причинител на измамата, мъж на 40 години.  В рамките на извършените процесуално-следствени дейности на адреса, населяван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други движимости, имащи отношение към незаконната му активност.
По случая е открита и с ъпричастност на още една българка – на 65 години , която поради заболяване от COVID-19, все още не е арестувана. И тримата участници в незаконната скица са с  множество криминалистически регистрации и са осъждани . Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Това е мотивът полицията още веднъж да призове хората по никакъв мотив да не се поддават на телефонни позвънявания от непознати. Когато това се случи, да не работят прочувствено, незабавно да потърсят връзка с околните си или да подадат сигнал на тел. 112.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР